Shafrani i Indisë, erëza e artë, është një shtesë plot shije në dietën tuaj të përditshme. Shafrani i Indisë jo vetëm që tërheq shijet tuaja, por gjithashtu ofron përfitime të mundshme shëndetësore. Pra, jini kreativ në kuzhinë dhe përqafoni mirësinë e artë të shafranit të Indisë”, thotë nutricionistja Lovneet Batra në postimin e saj të fundit në Instagram.
Qumështi i artë: Filloni ditën tuaj me një filxhan të ngrohtë qumështi të artë. Thjesht përzieni shafranin e Indisë me qumësht (ose një alternativë pa qumësht), mjaltë dhe pak piper të zi për një trajtim qetësues dhe ushqyes.
Oriz i mbushur me shafran të Indisë: Shtoni një ngjyrë dhe shije në oriz duke e përzier me një lugë çaji shafran të Indisë gjatë gatimit.
Perime pikante të pjekura: Hidhni perimet tuaja të preferuara me pak vaj ulliri, shafran i Indisë dhe pak kripë. Më pas piqini derisa të bëhen krokante dhe të shijshme.
Gatime me salcën kerri: Shafrani i Indisë është një yll në gatimet me salcën kerri. Qofte pule, perime apo thjerrëza, pak shafran i Indisë shton shijen dhe ngjyrën e mrekullueshme.